School voor dringende geneeskundige hulpverlening

Het opleidingscentrum voor Hulpverlener-Ambulancier organiseert jaarlijks alle medische opleidingen binnen de vzw WOBRA.

Enerzijds worden een aantal gereglementeerde opleidingen georganiseerd specifiek voor deHulpverlener-Ambulancier werkzaam binnen de dringende geneeskundige hulpverlening (dienst 112). De basisopleiding Hulpverlener-Ambulancier ( 160 uur opleiding ) wordt jaarlijks minstens tweemaal georganiseerd. Het KB van 13 februari 1998 voorziet tevens dat elke Hulpverlener-Ambulancier jaarlijks een verplichte bijscholing dient te volgen van 24 uur. Binnen West-Vlaanderen wordt voor een 1.000-tal ambulanciers een specifiek opleidingsprogramma voorzien. Daarnaast dient elke ambulancier om de vijf jaar een gunstige beoordeling te bekomen bij eenevaluatieproef om zijn/haar brevet geldig te houden. Deze proeven worden maandelijks voorzien. Jaarlijks worden ook een aantal voorgeschreven programma’s afgewerkt in het kader van specifieke projecten, zoals ondermeer AED opleidingen, ASTRID communicatie, agressie tegenover de hulpverleners,…

Anderzijds voorziet WOBRA vzw in een aantal opleidingen voor specifieke doelgroepen.

In het kader van de noodplannen, worden specifieke opleidingen voorzien rond het medisch interventieplan. Diverse rampoefeningen krijgen een ondersteuning vanuit het opleidingscentrum.

WOBRA beschikt ook over een ziekenhuisafdeling om specifieke opleiding te geven rond deevacuatie van een verzorgingsinstelling. De diverse zorginstellingen kunnen er trainen in realistische omstandigheden.

Opleidingen rond EHBO, gebruik van een AED toestel, reanimatietrainingen en het efficiënt ontruimen van een bus worden eveneens georganiseerd.

WOBRA is daarmee uitgegroeid tot een volwaardig expertisecentrum betreffende de dringende geneeskundige hulpverlening.

De combinatie van deze opleidingen en ervaringen uit het werkveld worden zeer sterk gewaardeerd door alle deelnemers van onze cursussen.

Bezoek de website van Wobra voor meer informatie.

 

VACATURE

Heb je een hart voor de dringende geneeskundige hulpverlening en een passie voor lesgeven? Wil je je inzetten voor de toekomst van opleidingen? Kan je overtuigend kennis overbrengen voor een groep?

Dan zoeken we jou om ons team te vervoegen!

 

 De vzw WOBRA-Ambulanciers school werft één voltijdse docent- medewerker opleidingen (m/v) aan in contractueel verband voor onbepaalde duur.

De docent heeft taken en bevoegdheden in:

  • Het vakbekwaam worden en houden van het operationeel personeel werkzaam  in de hulpverleningszones  en erkende diensten 100
  • Het verzorgen van opleidingen EHBO voor externe diensten en klanten, zoals bedrijven en instellingen

Geïnteresseerden worden verzocht schriftelijk te solliciteren vóór 15 januari 2020.

– Een preselectie kan gebeuren op basis van vergelijking van de ingezonden sollicitatiedossiers.

– Voor de weerhouden kandidaten volgt een proef en een gesprek.

 

Zend uw sollicitatiebrief, motivatienota en curriculum vitae naar Hans Desmyttere, Afgevaardigd Bestuurder van de vzw WFIV, Diksmuidse Heirweg 6, 8210 Zedelgem.

 

De link naar de functie-en profielomschrijving vind je hieronder.

 

Vacature voltijdse docent DGH