RaZ/startpagina

 

 

Update maandag 29/11/21 (20u) : Praktijklessen december

Het Overlegcomité heeft beslist dat indoor sportactiviteiten verder mogen plaatsgrijpen, zonder publiek. Elke deelnemer tot en met 18 jaar mag evenwel vergezeld worden door zijn of haar ouders.

Op basis van deze beslissing gaan de praktijklessen verder door zoals gepland.

Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden zullen de praktijklessen in december plaatsgrijpen op onderstaande data :

  • Centrum Oostende : zaterdag 11/12 + zaterdag 18/12
  • Centrum Brugge : zaterdag 04/12 + zaterdag 18/12
  • Centrum Koksijde : vrijdag 17/12
  • Centrum Kortrijk : zondag 12/12 + zondag 19/12

Update zaterdag 26/06/21 : Reanimatieprocedures COVID-19

In kader van COVID-19 werden door de IKWV aangepaste reanimatieprocedures uitgewerkt. De opleiding Redder aan Zee heeft van deze procedures instructievideo’s gemaakt. Deze video’s zijn te raadplegen via volgende link.


Basisopleiding                    “Redder aan Zee”

Bekwaamheidsproef

Postoverste

Contact

 

 

De opleiding “Redder aan Zee” stelt zich tot doel kwaliteitsvolle redders te vormen om onze Vlaamse stranden tijdens de zomer te bewaken. Dit is een unieke West-Vlaamse aangelegenheid. West-Vlaanderen is de enige Vlaamse provincie grenzend aan de zee. De basisopleiding kan worden gevolgd op vier plaatsen verspreid over de provincie: Oostende, Brugge, Kortrijk en Koksijde. De opleiding eindigt met een zeezwemproef.

Daarnaast is de opleiding “Redder aan Zee” ook verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van haar afgestudeerden. De gediplomeerde redders dienen om de drie jaar te slagen voor een opgelegde bekwaamheidsproef. Het slagen voor deze proef is een absolute voorwaarde om het daaropvolgend jaar te kunnen worden aangesteld.

Naast de basisopleiding organiseert de opleiding “Redder aan Zee” ook een gespecialiseerde opleiding tot postoverste. Het doel van deze opleiding is redders te vormen die instaan voor de dagelijkse leiding van een redderspost. Deze kan pas gevolgd worden op het einde van het tweede aanstellingsjaar en bestaat uit een vaarmodule en een praktijkgericht examen die samen op dezelfde dag worden afgenomen.

Ook organiseert de opleiding “Redder aan Zee” in samenwerking met de IKWV reanimatie- en EHBO lessen voor de watersportclubs.

Privacyverklaring WOBRA – Redder aan zee