RaZ/startpagina

 

 

Update zaterdag 05/06/21 : Inschrijvingen nieuwe basisopleiding 2021-2022

De inschrijvingen voor de nieuwe basisopleiding zullen vanaf begin juli worden opgestart. De nieuwe basisopleiding start eind augustus.

Update zaterdag 05/06/21 : Zeezwemproeven

De data voor de zeezwemproeven 2021 zijn als volgt vastgelegd :

  • ZZP juli 2021 : maandag 12 juli (reservedatum woensdag 14 juli)
  • ZZP augustus 2021 : woensdag 11 augustus (reservedatum vrijdag 13 augustus)

De zeezwemproeven zullen dit jaar in de ochtend (vóór de openingsuren van de strandreddingsdienst) plaatsgrijpen.

Aan alle rechtmatige cursisten werd een e-mail bezorgd om zich voor deze zeezwemproeven in te schrijven. Heeft u geen e-mail ontvangen, neem meteen contact op met wobra@campuspov.be.

COVID-19 :

  • Het is niet mogelijk om een definitief lessenrooster tot aan het einde van de opleiding te communiceren. De cursisten dienen hiermee rekening te houden. 
  • In functie van de actuele veiligheidsmaatregelen zullen de lessenroosters opgemaakt en desnoods aangepast worden.
  • De lessenroosters worden steeds gepubliceerd onder voorbehoud en kunnen wegens onvoorziene omstandigheden worden gewijzigd.

 


Basisopleiding                    “Redder aan Zee”

Bekwaamheidsproef

Postoverste

Contact

 

 

 

 

 

 

De opleiding “Redder aan Zee” stelt zich tot doel kwaliteitsvolle redders te vormen om onze Vlaamse stranden tijdens de zomer te bewaken. Dit is een unieke West-Vlaamse aangelegenheid. West-Vlaanderen is de enige Vlaamse provincie grenzend aan de zee. De basisopleiding kan worden gevolgd op vier plaatsen verspreid over de provincie: Oostende, Brugge, Kortrijk en Koksijde. De opleiding eindigt met een zeezwemproef.

Daarnaast is de opleiding “Redder aan Zee” ook verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van haar afgestudeerden. De gediplomeerde redders dienen om de drie jaar te slagen voor een opgelegde bekwaamheidsproef. Het slagen voor deze proef is een absolute voorwaarde om het daaropvolgend jaar te kunnen worden aangesteld.

Naast de basisopleiding organiseert de opleiding “Redder aan Zee” ook een gespecialiseerde opleiding tot postoverste. Het doel van deze opleiding is redders te vormen die instaan voor de dagelijkse leiding van een redderspost. Deze kan pas gevolgd worden op het einde van het tweede aanstellingsjaar en bestaat uit een vaarmodule en een praktijkgericht examen die samen op dezelfde dag worden afgenomen.

Ook organiseert de opleiding “Redder aan Zee” in samenwerking met de IKWV reanimatie- en EHBO lessen voor de watersportclubs.

Privacyverklaring WOBRA – Redder aan zee