RaZ/startpagina

 

 

Update donderdag 07/10/21 (18u) : praktijksessies campus POV

Zoals reeds aangekondigd zullen de praktijksessies op de campus POV plaatsgrijpen op zaterdag 16/10/21 en zondag 17/10/21.

De campus POV is gelegen te Zedelgem, Diksmuidse Heirweg 6.

De centra worden als volgt verdeeld over deze 2 data :

  • Sessie 1 op zaterdag 16/10 NM : centrum Oostende (start lessen : 14u30)
  • Sessie 2 op zondag 17/10 VM : centrum Brugge (start lessen : 9u)
  • Sessie 3 op zondag 17/10 NM : centra Kortrijk en Koksijde (start lessen : 13u30)

Uiterlijk dinsdag 12/10 wordt alle praktische informatie via e-mail bezorgd.

Update dinsdag 31/08/21 (21u) : bekwaamheidsproeven 2021

De inschrijvingen voor de bekwaamheidsproeven 2021 zijn geopend. Lees aandachtig onze inschrijvingsprocedure.

Update zaterdag 26/06/21 : Reanimatieprocedures COVID-19

In kader van COVID-19 werden door de IKWV aangepaste reanimatieprocedures uitgewerkt. De opleiding Redder aan Zee heeft van deze procedures instructievideo’s gemaakt. Deze video’s zijn te raadplegen via volgende link.


Basisopleiding                    “Redder aan Zee”

Bekwaamheidsproef

Postoverste

Contact

 

 

De opleiding “Redder aan Zee” stelt zich tot doel kwaliteitsvolle redders te vormen om onze Vlaamse stranden tijdens de zomer te bewaken. Dit is een unieke West-Vlaamse aangelegenheid. West-Vlaanderen is de enige Vlaamse provincie grenzend aan de zee. De basisopleiding kan worden gevolgd op vier plaatsen verspreid over de provincie: Oostende, Brugge, Kortrijk en Koksijde. De opleiding eindigt met een zeezwemproef.

Daarnaast is de opleiding “Redder aan Zee” ook verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van haar afgestudeerden. De gediplomeerde redders dienen om de drie jaar te slagen voor een opgelegde bekwaamheidsproef. Het slagen voor deze proef is een absolute voorwaarde om het daaropvolgend jaar te kunnen worden aangesteld.

Naast de basisopleiding organiseert de opleiding “Redder aan Zee” ook een gespecialiseerde opleiding tot postoverste. Het doel van deze opleiding is redders te vormen die instaan voor de dagelijkse leiding van een redderspost. Deze kan pas gevolgd worden op het einde van het tweede aanstellingsjaar en bestaat uit een vaarmodule en een praktijkgericht examen die samen op dezelfde dag worden afgenomen.

Ook organiseert de opleiding “Redder aan Zee” in samenwerking met de IKWV reanimatie- en EHBO lessen voor de watersportclubs.

Privacyverklaring WOBRA – Redder aan zee