RaZ/startpagina

 

 

Update vrijdag 20/11/20 : Digitale praktijkles 21/11/20

Ondanks het feit dat de zwembaden nog steeds gesloten zijn is het belangrijk om de cursisten bij de opleiding te blijven betrekken en om de conditie te blijven onderhouden.

We gaan een deel van de fysieke praktijklessen omzetten in digitale praktijklessen. Een eerste les wordt ingepland op zaterdag 21/11/20. Andere praktijklessen zullen volgen in afwachting van verdere versoepeling van de veiligheidsmaatregelen.

Alle cursisten hebben via e-mail alle nodige informatie voor de 1e digitale les ontvangen.

#STAYFIT #STAYSAFE

Update vrijdag 20/11/20 : COVID-19

In navolging van de beslissing van het Overlegcomité werd beslist om:

  • Alle fysieke activiteiten verder op te schorten tot en met 13/12/20, met mogelijkse verlenging.
  • Het examen theorie (voorzien voor 15/11) voorlopig te verplaatsen naar zondag 10/01/21.

#STAYFIT #STAYSAFE

Update zaterdag 07/11/20 : Loopproef basisopleiding 2020-2021

Informatie omtrent deze examenmodule is te raadplegen op onze website :

Module V : loopproef


Basisopleiding                    “Redder aan Zee”

Bekwaamheidsproef

Postoverste

Contact

 

 

 

 

 

 

De opleiding “Redder aan Zee” stelt zich tot doel kwaliteitsvolle redders te vormen om onze Vlaamse stranden tijdens de zomer te bewaken. Dit is een unieke West-Vlaamse aangelegenheid. West-Vlaanderen is de enige Vlaamse provincie grenzend aan de zee. De basisopleiding kan worden gevolgd op vier plaatsen verspreid over de provincie: Oostende, Brugge, Kortrijk en Koksijde. De opleiding eindigt met een zeezwemproef.

Daarnaast is de opleiding “Redder aan Zee” ook verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van haar afgestudeerden. De gediplomeerde redders dienen om de drie jaar te slagen voor een opgelegde bekwaamheidsproef. Het slagen voor deze proef is een absolute voorwaarde om het daaropvolgend jaar te kunnen worden aangesteld.

Naast de basisopleiding organiseert de opleiding “Redder aan Zee” ook een gespecialiseerde opleiding tot postoverste. Het doel van deze opleiding is redders te vormen die instaan voor de dagelijkse leiding van een redderspost. Deze kan pas gevolgd worden op het einde van het tweede aanstellingsjaar en bestaat uit een vaarmodule en een praktijkgericht examen die samen op dezelfde dag worden afgenomen.

Ook organiseert de opleiding “Redder aan Zee” in samenwerking met de IKWV reanimatie- en EHBO lessen voor de watersportclubs.