RaZ/startpagina

 

 

Update woensdag 12/01/22 (20u) : Herexamen theorie

Zoals in de planning vermeld zal het herexamen theorie plaatsgrijpen op zondag 16/01/22 (9-12u30).

Locatie : Campus POV te Zedelgem (alle centra).

Alle cursisten die op zondag 16/01/22 verwacht worden om hun herexamen af te leggen zouden de examenprocedure via e-mail moeten ontvangen hebben. Indien niet, contacteer asap het secretariaat op redderaanzee@campuspov.be.

Update donderdag 06/01/22 (21u) : Examen module II

Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden zal het examen module II (natte technieken) plaatsgrijpen op zaterdag 22/01 en 29/01.

Lees aandachtig de informatie omtrent dit examen.

Update woensdag 05/01/22 (22u) : Herexamen theorie

Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden zal het herexamen theorie plaatsgrijpen op zondag 16/01/22 (9-12u30).

Locatie : Campus POV te Zedelgem (voor alle centra)

Uiterlijk dinsdag 11/01/22  worden de herexameninstructies via e-mail bezorgd.

Update zaterdag 11/12/21 (10u) : Vacature zwembad Oostende

Ben je een klantgerichte teamspeler die flexibel inzetbaar is en wil je deel uitmaken van het boeiend sport- en vrijetijdsaanbod in sportstad Oostende? Solliciteer dan voor de functie van redder in het zwembad Brigitte Becue.

Een interessante vacature in een mooi zwembad! Deadline is verlengd tot 16 januari 2022.

Link vacature

Update zaterdag 26/06/21 : Reanimatieprocedures COVID-19

In kader van COVID-19 werden door de IKWV aangepaste reanimatieprocedures uitgewerkt. De opleiding Redder aan Zee heeft van deze procedures instructievideo’s gemaakt. Deze video’s zijn te raadplegen via volgende link.


Basisopleiding                    “Redder aan Zee”

Bekwaamheidsproef

Postoverste

Contact

 

 

De opleiding “Redder aan Zee” stelt zich tot doel kwaliteitsvolle redders te vormen om onze Vlaamse stranden tijdens de zomer te bewaken. Dit is een unieke West-Vlaamse aangelegenheid. West-Vlaanderen is de enige Vlaamse provincie grenzend aan de zee. De basisopleiding kan worden gevolgd op vier plaatsen verspreid over de provincie: Oostende, Brugge, Kortrijk en Koksijde. De opleiding eindigt met een zeezwemproef.

Daarnaast is de opleiding “Redder aan Zee” ook verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van haar afgestudeerden. De gediplomeerde redders dienen om de drie jaar te slagen voor een opgelegde bekwaamheidsproef. Het slagen voor deze proef is een absolute voorwaarde om het daaropvolgend jaar te kunnen worden aangesteld.

Naast de basisopleiding organiseert de opleiding “Redder aan Zee” ook een gespecialiseerde opleiding tot postoverste. Het doel van deze opleiding is redders te vormen die instaan voor de dagelijkse leiding van een redderspost. Deze kan pas gevolgd worden op het einde van het tweede aanstellingsjaar en bestaat uit een vaarmodule en een praktijkgericht examen die samen op dezelfde dag worden afgenomen.

Ook organiseert de opleiding “Redder aan Zee” in samenwerking met de IKWV reanimatie- en EHBO lessen voor de watersportclubs.

Privacyverklaring WOBRA – Redder aan zee